Ние идваме! се обръща към колегите си от Демократична България“ и

...
Ние идваме! се обръща към колегите си от Демократична България“ и
Коментари Харесай

Ние идваме! предлага признаването на Гладомора в Украйна за геноцид

" Ние идваме! "  се обръща към сътрудниците си от „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, като парламентарни сили с най-близки до нашите политически визии, с предложение за внасяне в Народното събрание на решение, което признава дейностите на Съветския съюз в Украйна през 1932 – 1933 година за геноцид. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8277
Това написа в публична позиция от страна на придвижването " Ние идваме! ", която публикуваме без редакторска интервенция: 

" В дните на въоръжена експанзия против самостоятелна Украйна в този момент, ставаме очевидци на голям брой случаи на офанзива против цивилното население в страната, бомбардировки на детски градини, жилищни блокове, електроцентрали, църкви и десетки други невоенни обекти, като дейностите не могат да се квалифицират по различен метод, с изключение на опит за изтребване на мирните жители. На ежедневна база сред 7 и 10 милиона човешки същества са оставени без ток или вода, и са подложени на мраз и гибел безусловно съзнателно. Масовите гробове, на които станаха очевидци интернационалните наблюдаващи, също приказват за закононарушения против човечеството и заличаване на един народ, а не за водене на война, въпреки и несправедлива. 

Това, което се случва през днешния ден, е втори огромен опит за заличаване на украинския народ. Първият, прочут като Гладомор, бе съзнателно проведеното лишаване на продоволствени артикули и предизвикването на апетит, за заличаване на милиони хора и съсипване на обществената база на украинците, посредством геноцид. Преднамерените дейности на Сталиновия режим през 1932 - 1933 година провокират гибелта на милиони хора от апетит, в композиция с убийства, изтезания, депортация, изтезания и други форми на физически гнет. Сред починалите има и не малко българи.

След разпадането на Съветския съюз, тези обстоятелства бяха приети даже от причинителите. Днес един акт на българското Народно заседание, потвърждаващ признаването на този геноцид, може да се окаже възпираща форма за агресора и поддръжка за жителите на Украйна, които упорстват да са част от свободния свят, да отстояват демократичните полезности и да бъдат уверени, че вървят в вярната посока, където историческата правдивост има значение. Парламентът, като висша власт, може да даде явен знак от името на България, претърпяла Батак, избавила евреите си, приела арменците след геноцида на своя територия, че постоянно ще застане в интерес на хуманизма и срещу закононарушенията против човечеството, без значение кой е причинителят ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР